Maerlant Collective is een andere slag muziek.

Ontstaan uit verschillende genres zoals house en rap in 2018, in het oude kraakpand van het ''Maerlant College'' in Brielle.

 


Artiesten

Snacks

(Barry Keuning)

(Snacks Brielle 2024)

Snacks is een Nederlandstalige artiest, opgegroeid in Melissant die momenteel voornamelijk bezig is met produceren en rap.

Snacks is opgegroeid met zijn grote broer Eltjo en Daanos die op jonge leeftijd al met muziek bezig waren en familie met passie voor muziek.   

Toen Snacks ongeveer 15 was (2015) downloadde Eltjo voor het eerst FL Studio en begonnen we te rappen samen met Erik. (EriksLyrics)

Na veel jamsessies in het OLB van Melissant verhuisde Snacks naar Brielle waar hij Trebble en Benji ontmoette.

In Brielle begon Snacks met serieus samplen en produceerde instrumentals in het oude kraakpand van het Maerlant college met hulp van Benji. Dat was in 2018 en ondertussen hebben we allemaal veel geleerd. Van audio mixen tot shows geven en tracks voor anderen produceren/engineren. Snacks is bezig met veel projecten dus we kijken uit naar de toekomst!


Trebble

(Tijn Brokking)

(Trebble Rotterdam 2023)

Trebble is een Nederlands/Engelstalige artiest die experimenteert in verschillende genres. Trebble is op zijn 16de begonnen met het schrijven van Engelstalige muziek en samen met Benji in de studio (bezemkast) beland.

Na het ontmoeten van Snacks is Trebble begonnen met het schrijven van Nederlandstalige teksten en zo is uiteindelijk het ''Maerlant Collective'' ontstaan. 

Samen met meerdere artiesten van het Maerlant Collective heeft Trebble meerdere projecten uitgebracht en is in de toekomst van plan om zijn kluis met Engelstalige muziek te openen.

What’s next? Who knows! Check in de tussentijd de gedropte projecten hieronder en blijf vooral op de hoogte via onze socials­čĺ»


Benji

(Mees Benjamin
van der Burg)

(Benji Hellevoetsluis 2023)

Benji is een Nederlandstalige artiest van vele genres.

Op 13-jarige leeftijd begon Benji's passie voor muziek. Na veel muziek te luisteren ontstond bij Benji de vraag: hoe wordt dit eigenlijk gemaakt? Na zijn eerste muziek-maak-software te hebben gedownload is hij aan de slag gegaan. Wat ooit begon met voornamelijk het maken van house, is later doorgegroeid naar andere genres zoals: hiphop, funk, disco en pop.

Door het samenwerken met Snacks en Trebble is Benji uiteindelijk ook zelf achter de microfoon gaan staan en begon Benji ook nummers te maken waar hij zelf op zong/ rapte.

Benji heeft gewoond in het oude kraakpand van het Maerlant College waar Maerlant Collective is ontstaan.


 


Benny Benson

(Ruben van Oostenbrugge)

Benny Benson is een Nederlandstalige artiest, opgegroeid in Ouddorp. Hij is opgegroeid met HipHop en sinds klein al bezig met teksten schrijven. Sinds zijn 18e is hij serieus begonnen met muziek opnemen en uitbrengen. 

 

Na een aantal singles en zijn debuut EP genaamd Onderweg bleef het even stil rondom Benny Benson. Hij kwam in contact met Snacks die hij nog van de middelbare school kende. Door Snacks kwam Benny in het Maerlant College terecht waar hij Benji en Trebble ontmoette. Vanaf toen begon Benny de draad weer op te pakken. In 2022 bracht hij zijn EP genaamd Dubbel B uit en in 2023 volgde zijn derde EP, Dubbel B 2.

 

Sinds 2020 maakt Benny Benson deel uit van het Maerlant Collective. Sinds hij samenwerkt met de boys is hij hard bezig en kunnen we nog een hoop van hem verwachten.

(Benson Hellevoetsluis 2023)


El-Joe aka Keu

(Eltjo Keuning)

Eltjo is opgegroeid in Melissant met zijn broertje Snacks en Daanos en heeft al sinds kleine jongen grote interesse in muziek. Tegenwoordig schrijft en spit Eltjo unieke teksten in de studio en bespeelt hier en daar de drums.

 

Eltjo’s creativiteit is een mysterieuze put van mooie verrassingen dus we zijn benieuwd wat er nog kan komen!

 

(Eltjo Brielle 2024)

Daanos40 aka Gianni Miami

(Daan van Oudenaarden)

Daanos is ook opgegroeid in Melissant met Snacks en Eltjo, vanaf jongs af aan is Daanos al een rock 'n roller.

Daanos speelt al heel zijn leven gitaar en zingt tegenwoordig als de verloren achterneef van Elvis. Daanos is eigenlijk meer van rap en die smaak heeft hij ook goed te pakken.

In 2020 kwam Daanos in het Maerlant wonen, daar bouwde hij een minidisco waar iedereen welkom was.

De geboorte van Crazy Disco DJ Jeff.

In 2021 was er een groot feest op het Maerlant wat niet ging zoals gepland, helaas kreeg Daanos hier de schuld van en werd hij zijn huis uit gezet.

Daanos heeft veel muziek maar houdt het meeste achter in de kluis. We gaan meemaken wat de toekomst ons brengt met deze getalenteerde nozem!

(Daanos Hendrik Ido Ambacht 2023)


Daniela de Gruiter kent Benji en Trebble al heel haar leven en heeft ook in het kraakpand van het oude  Maerlant College gewoond. 

Dani helpt vanaf het begin veel mee met het werk achter de schermen als een creatieve creator/communicator.

 

 

 

 


(Jelle Lunteren 2022)

 

Benji en Trebble kennen elkaar al heel hun leven door Trebble's broer Jelle.

In 2018 startte de ouders van Trebble en Jelle de Brielsche aap op, daar kwam Snacks werken vanaf dag 1 en ontmoette de boys elkaar.

 

Maerlant

Benji woonde in het kraakpand van het oude Maerlant college. Daar bouwden de boys een studio in de bezemkast.

In 2018, de geboorte van het Maerlant Collective.

Later gelukkig wel in betere studio's binnen het Maerlant met Daanos en Eltjo. 

Ook Benny Benson kwam langs.

In het Maerlant hebben de boys veel mooie mensen leren kennen, zoals Tony de huisbaas, Brutaal (Jordy L.) en anderen die met muziek bezig zijn. 

 

 


In die tijd is de ''Maerlant Mixtape'' en ''Bedankt voor het checken'' uitgebracht.

In 2020 kwam Jelle in contact met Typhoon, om op de Brielsche aap ''De tuin van 2020'' te organiseren.

Daar leerde Trebble de grote broer van Typhoon kennen.

(O-Dogg aka POSITIEVE ENERGIE)

Trebble heeft O-Dogg meegenomen naar de studio in het Maerlant en hij wou niet meer weg. Hij zei ''IK BLIJF HIER''

O-Dogg hoorde ''Bedankt voor het Checken'' en besloot ons mee te nemen naar zijn entertainment wereld.

Sindsdien kent bijna heel Brielle O-Dogg.

Mr Dogg heeft geregeld dat Maerlant Collective kon optreden in De tuin van 2020.

Dat was geweldig en sindsdien hebben de boys veel shows gerocked met Mr Dogg, ook door de connectie met DOUSLEAF waardoor de stichting ''Brielsch Collectief'' is ontstaan. 

 

(Brielsche aap Tuin van 2020)

Helaas kwam op 1 april 2021 het Maerlant zoals wij het kenden tot een eind door bestemmingsplannen van de gemeente.

Maerlant Collective heeft in 2022/2023 een studio gehad in Heenvliet in samenwerking met ''Studio 32''

Maerlant Collective heeft daar veel muziek gemaakt en mensen ontmoet maar na omstandigheden hebben we helaas de zaak moeten sluiten.

Nu zijn we gevestigd in STUDIO SW met het Brielsch Collectief.

 

(Burchtfeest Oostvoorne 2023)